HISTORIE


Hieronder vind u verhalen waarin een GELUK, GELUCK, GELOK of GELOCK voorkomt, dat kan zijn als hoofdpersoon of op een andere manier.

  • Wilt u ook uw verhaal kwijt neem dan contact met ons op.

Koninginnedag één groot feest

Gepubliceerd op 02 mei 2006
Almere / Maaike van den Bosch

Koninginnedag 2006 in Almere was een groot succes. Het bezoek van koningin Beatrix en haar familie bracht tienduizenden mensen op de been. De route die het koninklijk gezelschap aflegde, stond dan ook bomvol enthousiaste mensen. Zij kwamen van heinde en verre en sommigen waren dan ook in alle vroegte van huis vertrokken. Ook voor Beatrix was het een hele mooie dag. Volgens haar had het publiek, ondanks de kou, er een fantastisch feest van gemaakt. Burgemeester Annemarie Jorritsma toonde zich na afloop eveneens bijzonder tevreden. Zij bedankte de majesteit hartelijk voor haar bezoek en hoopte haar de komende jaren wederom welkom te mogen heten.

Het gezelschap werd gisteren warm ontvangen door kinderen van de Almeerse Roefelraad. Hun geduld werd enigszins op de proef gesteld. Twintig minuten later dan gepland arriveerde het gezelschap op de parkeerplaats van appartementengebouw Silverline. De Roefelraadkinderen overhandigden hier alle leden een prachtig boeket. Vervolgens zongen scholieren samen met Floortje het Almere-lied. Zij hadden overigens meer oog voor de Idol dan voor de leden van het koningshuis.

Het lange wachten van het publiek werd rijkelijk beloond. De prinsen en prinsessen schudden vele handen, maakten hier en daar een praatje en namen uitgebreid de tijd bij de vele activiteiten die op het programma stonden. Zo namen de prinsen Maurits en Pieter-Christiaan de uitdaging van een aantal scholieren van Echnaton aan om de klimmuur op de Citadel te beklimmen. René Maertens van de school had er al een beetje op gehoopt. ,,Collega's hadden al gezegd dat Maurits hier vast voor in was. Dat is kennelijk de meest sportieve prins. Lachen hè. Ik heb de koningin ook iets kunnen vertellen over onze opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Het spandoek dat André en Esther Besemer uit Strijen hadden gemaakt, trok even verder op de aandacht van prins Willem-Alexander. Op het doek staat de tekst 'Maxima, dit is onze Amalia'. Enthousiast begroet de kroonprins de vijfjarige kleuter. ,,In het echt heeft ze Daphne, maar iedereen vindt haar op de jonge prinses lijken. Onze dochter heeft ook blond haar en bolle wagen. Daarom hebben we dit gedaan. En met succes", lacht de familie Besemer.

Dat brutalen de halve wereld hebben, bewees
Tilly Geluk (54) uit Lemmer. De dranghekken weerhielden haar niet om het parcours op te lopen en Màxima drie zoenen op de wang te geven. ,,Ik dacht, ik pak die kans gewoon." En zonder dat iemand het opmerkt weet Geluk ook nog een groot deel van de route mee te lopen met het koninklijk gezelschap. De vreugde bij Jantine de Lange (twintig) kon ook niet op. Haar cadeau werd vriendelijk aangepakt door prins Maurits en Marilène. Ook gingen zij uitgebreid voor de jonge vrouw uit Opperdoes op de foto. ,,Het is echt mijn favoriete prinses. Ze is heel koninklijk en heeft altijd erg leuke kleren aan", zegt ze lachend. Speciaal voor hun dochtertje Anna heeft ze een toilettasje gekocht. ,,Er staat een prinsesje op." Na het virtueel koekhappen, een parcours op tweewielers en een optreden van Culture Shock verliet het gezelschap om half twee Almere.

bron: © 2006 Almere Vandaag
http://www.almerevandaag.nl/article511673.ece
  • Wilt u ook uw verhaal kwijt, neem dan contact met ons op.

Alle bovenstaande links openen in een nieuw venster.
Familiestichting Geslacht-Geluk neemt geen verantwoording voor de inhoud van bovenstaande verhalen.